FAVOURITE NYELVSTÚDIÓ

az 1996 -ban alapított FORTANO Bt. 2005 óta működő üzletága

A TULAJDONOS
Kerékgyártó Erika

A FORTANO BT tulajdonosa
A FAVOURITE nyelvstúdió vezetője

A pályámat óvónőként kezdtem és 12 évig dolgoztam óvodapedagógusként. Abban az időben Szekszárdon az óvodai idegennyelv oktatás nem volt ismeretlen, hiszen Tolna megyében a német nemzetiségi nyelvoktatásnak régi hagyományai vannak. Azonban én voltam az első óvónő, aki 3-4 éves gyermekeknek játékos angol foglalkozásokat kezdett tartani. Az akkor még úttörőnek számító kezdeményezés óta ma már természetes szülői igény, hogy egy gyermek mielőbb kezdjen angol nyelvet tanulni.

Ebben az időszakban dolgoztam ki egy módszert, amellyel a munka és a család mellett hetente kétszáz új angol szót tanultam meg és tíz hónap elteltével alapfokú, majd újabb tíz hónap múlva középfokú nyelvvizsgát tettem. Ezután már könnyedén jutottam be a Juhász Gyula Főiskola angol szakára és elkezdhettem megvalósítani régi álmomat, hogy nyelvtanár legyek. Az óvodai angol oktatást az általános iskolai oktatás követte, de anyagi megfontolások miatt mégis szakítottam a tanári hivatással. 1996 és 2015 között tolmácsként, értékesítőként, beszerzőként, kereskedelmi igazgatóként és később egy holland cég kelet-európai igazgatójaként bejártam a világ közel 20 országát és folyamatosan képeztem magam az értékesítés és a marketing terén. Tárgyaltam üzletemberekkel a világ minden tájáról, képviseltem megbízóimat a gazdaság legkülönbözőbb területein. Ennek köszönhetően olyan szerteágazó szaknyelvi tudásra tettem szert a mezőgazdaság, a kereskedelem, a marketing, a szállítmányozás, a raktározás, a beszerzés, a logisztika, a feldolgozóipar, a gépipar, automatizálás és az atomenergia ipar területén, amit tolmácsként és szakfordítóként hasznosítani tudok és amit nyelvtanárként át tudok adni az angolul tanulóknak.

A MÓDSZER - ANGOL NYELVTANÍTÁS ELFOGLALT FELNŐTTEKNEK

Amikor eldöntöttem, hogy megtanulok angolul, a kisebbik fiam két éves volt, építkeztünk és mivel kellett a pénz, dolgoztam. Hamar rájöttem, hogy ha személyes ambícióimat úgy szeretném megvalósítani, hogy emellett jó feleség, gondoskodó anya, lelkiismeretes pedagógus és igényes háziasszony maradjak, olyan módszert kell kifejlesztenem, amellyel kihasználhatom a takarítás, főzés, buszozás alatti holt időt. Mivel velem egykorú nőtársaimhoz hasonlóan neveltem a két gyermekem, gondját viseltem az idős szülőknek, háztartást vezettem, nálam elfoglaltabb embert aligha lehetett találni. 
Kidolgoztam azt az egyszerű, de hatékony módszert, amellyel mindezek mellett heti kétszáz új angol szót tanultam meg és tíz hónap elteltével alapfokú, majd újabb tíz hónap múlva középfokú nyelvvizsgát tettem. 

2015-ben jött az ötlet, hogy azt a módszert, amellyel én megtanultam angolul, átadjam másoknak is. A FAVOURITE nyelvstúdió tanulói ennek köszönhetően megkapják azt a segítséget tőlem, aminek én is örültem volna annak idején. A FAVOURITE  tanulói a mobiltelefon fülesén keresztül tanulnak. Van aki a buszon, van aki futás, kutyasétáltatás vagy vezetés közben, van aki a varrógép mellett, van aki a számítógépes munkája alatt.  Ők is elfoglaltak, de vannak céljaik, kitartóak és keményen dolgoznak, hogy a terveiket valóra váltsák. Rettentő büszke vagyok rájuk. Az ő sikereik számomra a legfontosabbak, hiszen értük van a módszer: angol nyelvoktatás elfoglalt felnőtteknek.

A NYELVSTÚDIÓ HÁTTERÉT ADÓ VÁLLALKOZÁS

Mielőtt a FORTANO BT-t létrehoztuk 1996-ban, Tolna megyében a legtöbb cég a német nyelven beszélő szakembereket kereste. A rendszerváltást követő időszakban azonban növekvő számmal jelentek meg nyugati cégek és alapítottak vegyes vállalatokat a régióban. Az a hátrány, hogy csak angolul tudtam, gyorsan előnnyé vált és olyan nagyszerű megbízóimnak köszönhetem a cégem, a Fortano Bt. máig stabil működését és növekedését, mint az Eurobor Kft., a Gép és Gépelem Kft. és még sokan mások. 

2015 óta szakfordítóként, tolmácsként és angol tanárként a saját vállalkozásom, a FORTANO BT sikeréért dolgozom.

Hiszem, hogy a tanulás sírig tartó folyamat, ezért minden nap tanulom a folyamatosan változó és bővülő angol nyelvet, melynek egyik állomásaként 2017-ben társadalomtudományi és gazdasági szakfordító diplomát szereztem. 2022. júlus 6 óta az online oktatást Írországban lévő otthonomból folytatom. 

Referenciáinkról és tevékenységünkről tájékozódjon a www.fortano.hu oldalon.

A FAVOURITE NYELVSTÚDIÓT ÜZEMELTETŐ CÉG ADATAI
Cégnév: FORTANO Szaktanácsadó Bt.
Alapítva: 1996. május 01.
Székhely: 7030 Paks, Kurcz György u. 18/e
Ügyintézés helye: 7030 Paks, Kurcz György u. 18/e
Adószám: 26472553-1-17
Cégjegyzékszám: 17-06-003167
Telefon: +36 20 261 5223 +353 89 65 815
E-mail: erika@fortano.hu
Weboldal: fortano.hu  

FORTANO Szaktanácsadó BT  7030 Paks , Kurcz György u. 18/E e-mail: erika@fortano.hu Tel.: +36 20 261 5223 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!